Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007,10:24 μ.μ.
Sigur Rós – Heima Film στις Νύχτες Πρεμιέρας


Η κυκλοφορία του πρώτου φιλμ των Sigur Rós προβλέπεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου στο Icelandic Film Festival και μετά θα παιχτεί σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων και στις δικές μας «Νύχτες Πρεμιέρας». Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της μπάντας, το Heima (στα ισλανδικά «πατρίδα» ή «στο σπίτι») αποτυπώνει την περιήγηση 13 ημερών που έκαναν οι Sigur Rós το καλοκαίρι του 2006 στη πατρίδα τους, την Ισλανδία, παίζοντας μουσική σε διάφορα απροσδόκητα μέρη που δεν είχαν προηγουμένως αποφασίσει και ανακοινώσει, όπως σ’ ένα αμφισβητούμενο φράγμα, όπου διαμαρτύρονταν μια ομάδα πολιτών. Τα μέλη του γκρουπ δεν ήθελαν να φτιάξουν ένα κλασικό live dvd. Προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα φιλμ με εικόνες από τα μαγευτικά μέρη της πατρίδας τους, τον τόπο δηλαδή από τον οποίο εμπνέονται, έχοντας ως κεντρικό γεγονός τη μεγαλύτερη συναυλία που δόθηκε ποτέ, όπως λένε, στην Ισλανδία. Τη συναυλία τους, δηλαδή, στο Reykjavik με 30.000 κόσμο! Παράλληλα με το φιλμ δημιούργησαν και το άλμπουμ 'Ηvarf-Ηeim', το οποίο περιέχει 3 ακυκλοφόρητα electric κομμάτια. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την προβολή του στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

Το φιλμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου σε ειδική έκδοση διπλού dvd συνοδευόμενο από λεύκωμα 104 σελίδων με φωτογραφίες από το tour.

Ετικέτες ,

 
posted by Iridium
Permalink ¤


2 Comments:


  • At 2:49 μ.μ., Blogger trol

    αγαπημένο συγκρότημα
    υπέροχο trailer
    απωθημένο το ταξίδι εκεί πάνω

    :-)

     
  • At 7:06 μ.μ., Blogger Iridium

    Πήγε ο αδερφός μου το καλοκαίρι που μας πέρασε και έκανα το γύρω της Ισλανδίας με αυτοκίνητο. Φοβερή εμπειρία μας είπε. Αν δεν το δεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Άλλος πλανήτης.