Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2006,12:02 μ.μ.
Θα είμαι και πάλι δήμαρχος....
Μ’ αυτήν τη δήλωση ο «μόνιμος» δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Τζανίκος έκανε γνωστό, μέσω συνέντευξης στο περιοδικό τοπικής αυτοδιοίκησης «Εν ΔΗΜΩ», πως όχι μόνο θα βάλει υποψηφιότητα εκ νέου για δήμαρχος στο Μαρούσι, αλλά είναι σίγουρος πως στη νέα τετραετία θα είναι και πάλι στη διοίκηση. Ελπίζω μονάχα πως την υπέρμετρη αισιοδοξία του, που αγγίζει κατά τη γνώμη μου τα όρια της αλαζονείας, να μην συμμερίζονται οι πολίτες του Αμαρουσίου. Θα πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει τη σωρεία αυθαιρεσιών και βάναυσων παρεμβάσεων στο περιβάλλον της περιοχής, που έχουν συντελεστεί κυρίως τα χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς, και να μην του επιτρέψουν να συνεχίσει το «έργο» του. Γιατί ακόμη και όσοι δεν είναι κάτοικοι του δήμου, αλλά περνούν συχνά από κει, δεν μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί τις αρνητικές επιπτώσεις των διάφορων «εικαστικών» παρεμβάσεων. Σίγουρα έχουν γίνει σημαντικά έργα στο Μαρούσι στα τόσα χρόνια δημαρχίας του και αυτό είναι εμφανές στην τάξη που υπάρχει και στην προτεραιότητα που δόθηκε στον πεζό πολίτη. Πολλά πράγματα οργανώθηκαν και οι δε Μαρουσιότες το αναγνώρισαν αυτό δίνοντας του διαρκή ψήφο εμπιστοσύνης (+ 60%).

Όμως αυτή η εμπιστοσύνη τελικά μάλλον αρνητικά λειτούργησε όπως φαίνεται. Το μεγαλύτερο αυθαίρετο τέρας της Ευρώπης είναι ιδέα του κ. Τζανίκου ως μέρος μάλιστα του «Χωριού Τύπου» για τους Ολυμπιακούς, όπως έγινε γνωστό βασικά από το δημοσίευμα του περιοδικού Γαλέρα. Τα εμπορικά καταστήματα στο παραδοσιακό κέντρο του Αμαρουσίου είναι δεδομένο ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο μετά από την έλευση «The Mall». Τα κτήρια-εκτρώματα του Βωβού που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια στον Παράδεισο (και όχι μόνο) έπνιξαν (δηλαδή, αφάνισαν επί της ουσίας) το περιβάλλον της περιοχής. Τα καλντερίμια-δρόμοι με τις βροχές έχουν γίνει καρόδρομοι. Οι «πεζόδρομοι» μόνο για πεζούς δεν είναι πια και οι καταστραμμένες πλάκες από το πέρασμα των αυτοκινήτων είναι παντού. Η δε διάσχιση του Αμαρουσίου με αυτοκίνητο σε ώρες αιχμής είναι μια πονεμένη ιστορία μέσα στον λαβύρινθο των απαγορευτικών. Αν ήταν από μια μεριά ο αείμνηστος Σπύρος Λούης και τα έβλεπε αυτά τι θα έλεγε; Νομίζω πως τρίζουν τα κόκαλα του...

Μετά απ’ όλα αυτά και πολλά άλλα που έχουν βγει στην επιφάνεια είναι δυνατόν να ξαναβγεί δήμαρχος ο κ. Τζανίκος; Δεν πρέπει επιτέλους να αλλάξει το σκηνικό και να υπάρξει μια γενικευμένη αντίδραση από τους κατοίκους; Η κίνηση πολιτών που έχει αναπτυχθεί στον δήμο δείχνει τον δρόμο και οι εκλογές έπονται.

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


1 Comments:


  • At 2:04 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    O Τζανικος κάλα θα κανει να ασχολήθει με την καθαριοτητα στο Μαρούσι και να φτιαξει και κανένα δρόμο εχουμε κατασπασει τα αυτοκινητα μας με τους βομβαρδισμενους δρόμους.

    Εχει χαλάσει 100 φορές το κεντρο στο Μαρούσι για να κανει έργα πανω στα έργα , άραγε που πανε όλα αυτά τα λεφτα? Ποιος τον επιβλέπει και πως τον επιβλέπει?

    Τζανικο έλεος θες να ξαναβγεις και για δήμαρχος.