Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2006,12:21 μ.μ.
Εικόνες: Σκανδαλοθηρεύοντας...

Τη Δευτέρα που μας πέρασε έπεσα στη ταξιδεύουσα εκπομπή «Εικόνες», στον Alpha, όπου ο δημοσιογράφος Τάσος Δούσης βρισκόταν στο «Μεγάλο Μήλο». Ο τρόπος που έκανε την περιγραφή θύμιζε έντονα σχολή Τριανταφυλλολιαγκοεισαγγελάτου. Μέσω δήθεν «αποκλειστικών» εικόνων και κινούμενος επιφανειακά στην πόλη σε μέινστριμ τουριστικές διαδρομές, αυτοπαρουσιαζόταν ως Ολλανδός εξερευνητής που μόλις ανακάλυπτε το Νέο Αμστελόδαμο. Ο κύριος αυτός, ξεχνώντας πως δεν βρίσκεται στο Ελλαδιστάν, είχε την εντύπωση ότι η τακτική της αδιάκριτης «δημοσιογραφικής» κάμερας θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους και παντού. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Χάρλεμ, όταν κάποιοι μαύροι, διαμαρτυρόμενοι για κάποιο σκοπό, φάνηκαν να ενοχλούνται από την παρουσία του συνεργείου και του έδειχναν περιπαικτικά σε ένα πάνελ με φωτογραφίες μελών της Κλαν ότι αυτοί είναι Έλληνες, αυτός θεώρησε σωστό ότι αυτό αποτελεί μια καλή αφορμή για να το παρουσιάσει ως θέμα για τη βία στις «κακόφημες» περιοχές της Νέας Υόρκης. Αφού πέταξε και μερικά άσχετα βιντεάκια με βιαιοπραγίες ενδιάμεσα, μαζί με πηχυαίους τίτλους, του στυλ ντοκουμέντο και αποκλειστικές εικόνες, η συνταγή ήταν έτοιμη για να κερδίσει τις εντυπώσεις του ψαγμένου δημοσιογράφου που βγάζει κελεπούρι. Κι επειδή έχει τύχει να ξαναδώ εκπομπή του, καλύτερα να αφήσει το αντικείμενο στον ανταγωνισμό, δηλαδή στη Μάγια Τσόκλη, που το προσεγγίζει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και με προσωπική ματιά, και ας ασχοληθεί εκείνος με ρεπορτάζ τύπου «Παγκόσμια Αποκλειστικότητα» του διδάξαντα Εισαγγελάτου. Του πάει καλύτερα!

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


2 Comments:


  • At 1:44 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα. Είχα σκοπό να κάνω ένα post για τον τύπο, έπεσες μέσα... Αν κόψει και τα υπέρμετρα κοσμητικά επίθετα και αφήσει την εικόνα να μιλήσει αντί αυτού, θα ήταν καλύτερα... Θα ήταν επίσης καλύτερα να μη θεωρεί ότι απευθύνεται σε χαζούς που δεν ξέρουν τι γίνεται παραέξω...

    Ειδικά τις λέξεις "πραγματικά" και "κυριολεκτικά" τις έχει βούτηρο στο ψωμί του...
    Η Μάγια Τσόκλη είναι απείρως καλύτερη, η αφήγηση της είναι πιο ζωντανή και όχι επιτηδευμένη, άλλωστε, τα κείμενα τα γράφει η ίδια, αν δεις τα credits... ;-)

     
  • At 4:31 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Σωστός. Τελικά δεν είμαι ο μόνος που είχα την εντύπωση αυτή.