Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006,2:14 μ.μ.
Εκλογές γαρ εγγύς...

Ή πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ό,τι με το που χιόνισε, χθες και σήμερα περνάει εκχιονιστικό μηχάνημα από το δρόμο μας, πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ τις προηγούμενες φορές περνάγαμε 3-4 μέρες αποκλεισμένοι μέχρι να κοπάσει ο χιονιάς και ξυπνήσει ο κοινοτάρχης από τη χειμερία νάρκη?

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


1 Comments:


  • At 3:06 π.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Xμ...
    Αν δεχτούμε ως αυτονόητο το οτι στην Ελλάδα έχουμε 300 μέρες ηλιοφάνειας (αυτό βέβαια παίζεται) ή περίπου, τότε είναι μάλλον λογικό οτι δεν μπορεί, ούτε πρέπει, κάποιος να δεσμεύσει ενα μεγάλο ποσό χρημάτων για υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Δηλαδή δεν είμαστε Νορβηγία ούτε Καναδάς έχοντας χειμώνα με θερμοκρασίες επιπέδου -40 της κλίμακος Κελσίου και αυτό λέγοντας κλείνει η παρέν8εση.

    Άρα το να τα βγάλεις πέρα σε μια τέτοια κατάσταση είναι καθαρά θέμα υπευθυνότητας των μηχανισμών (και υπαλλήλων)του κράτους, άρα και των δήμων. Για παράδειγμα, στους Αμπελοκήπους οπου και διαμένω, οι δρόμοι ήταν σχετικά κα8αροί απο πάγο. Ολα εν τάξει λοιπόν? Οχι βέβαια, γιατί τραγικά ολισθηρά ήταν τα πεζοδρόμια καθ'όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Το να πεί κανείς οτι δεν μπορούσες να περπατήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη είναι ευφημισμός, και αυτό στα κεντρικά πεζοδρόμια...
    Λέγεται οτι περίπου 250 κλήσεις για βοήθεια δέχθηκε το ΕΚΑΒ κατα τη διάρκεια του τριημέρου. Πόσοι ακόμα πήγαν σε νοσοκομεία με ιδία μέσα κανείς μάλλον δεν γνωρίζει.
    Αλλά την περισσότερη πλάκα είχαν τα Τέμπη, όπου ο δρόμος άνοιγε και έκλεινε κα8ε πεντάλεπτο. Ούτε φανάρια να ήταν...
    Άλλα γενικά αυτό που διακρίνεται είναι οτι ζούμε στη χώρα της αδιαφορίας, του ξερολισμού, της τεμπέλιάς και της χαζοχαρουμενοσύνης. cheers...