Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006,3:17 μ.μ.
Ντόπινγκ: η αποθέωση του αθλητισμού

Η συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή Βέρνερ Φράνκε, στο περιοδικό Κ της Καθημερινής, για το ντόπινγκ και το κρατικό πρόγραμμα της Αν. Γερμανίας είναι όλα τα λεφτά!

Παραθέτω μερικά κομμάτια που ξεχώρισα:

«Όταν παρακολουθούμε αγώνες στην τηλεόραση και στο αγώνισμα των 400 μέτρων γυναικών εμφανίζεται ως παγκόσμιο ρεκόρ το 47’’6 της Μαρίτα Κοχ, τότε πρέπει να γελάμε. Δεν είναι δυνατόν να το πάρουμε στα σοβαρά, από τη στιγμή που τώρα πια ξέρουμε ακριβώς πόσα μιλιγκράμ Oral – Turinabol πήρε για να το πετύχει!»

«Μέχρι στιγμής καταδικάστηκαν μερικές εκατοντάδες άτομα...Δύο από τα άτομα αυτά,...και κάποιος δρ Ανσολντ, ο οποίος σήμερα εργάζεται στο αθλητιατρικό τμήμα της αυστριακής εταιρίας που παράγει το ποτό Red Bull, υπέβαλαν έφεση...»

«Στην IAAF τα ήξεραν όλα αυτά, αλλά για πολιτικούς λόγους επέτρεπαν να συμβαίνουν. Διεξάγονταν μερικοί έλεγχοι για τα μάτια του κόσμου. Οι δράστες ήταν παράλληλα ελεγκτές.»

«...Αν δεν γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε απροσδόκητα μέρη, τότε δεν μπορεί να πιαστεί κανείς.»

«- Και ποιος πιάνεται στους ελέγχους ντόπινγκ; (σ.σ. ερώτηση δημοσιογράφου για τους ελέγχους που διεξάγονται κατά τους αγώνες)

Ή ένας ηλίθιος ή ένας άτυχος...»

«...Χώνουν ένα σωληνάκι με ξένα ούρα στον πρωκτό και μετά με ένα λάστιχο, το οποίο το κολλάνε στην κάτω πλευρά του πέους τους αφήνουν τα ούρα να ρέουν. Αυτή είναι η «ουγγρική παραλλαγή»...»

«...Από την άλλη υπάρχει το «κλασικό γερμανικό κόλπο». Σε μια ανθοδέσμη κρύβουν κολπικά προφυλακτικά με ξένα ούρα. Αυτά η αθλήτρια τα εισάγει γρήγορα στον κόλπο και μπορεί να τα σκίσει. Γι’ αυτόν το λόγο μερικές δρομείς μικρών αποστάσεων έχουν τόσο μακριά νύχια....»

«Ασχολούμαι με το τάδε άθλημα, γιατί μου αρέσει και όχι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει ευγενής άμιλλα. Όχι, δεν υπάρχει ευγενής άμιλλα!»

«Τα μέσα παίζουν σε όλες τις χώρες ένα ρόλο αποβλάκωσης. Έχουν συμφέροντα. Θέλουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και έχουν συμβόλαια με τους διοργανωτές των αθλητικών γεγονότων.»

«...Όταν οι ποδηλάτες στο Γύρο της Γαλλίας βρίσκονται στη μέση της διαδρομής, δηλαδή στις Άλπεις, τότε δεν έχουν πια αποθέματα EPO (σ.σ. ουσία που αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια). Έρχονται λοιπόν οι σύζυγοι τους με τα αυτοκίνητα τους στο βουνό για να τους ανεφοδιάσουν...»

«...Τους έβαλαν με τρόμπα αέρα στον πισινό, για να βελτιώσουν την κολυμβητική τους κατάσταση. 300.000 μάρκα για μια τέτοια βλακεία (σ.σ. χρηματοδότηση του Γερμανικού κράτους για τους Ολυμπιακούς του 1976).»

Και μερικά γνωστά άρθρα για το σκάνδαλο του εργαστηρίου Balco και τις «επιπλοκές» του.

Αλήθεια τι έγινε με το θέμα στην Ελλάδα; «ξεχάστηκε» τόσο γρήγορα? Ε, τελείωσαν και οι Ολυμπιακοί, δεν έχει και Στίβο τώρα, οπότε τι μας νοιάζει...άσε που έχουμε άλλα σκάνδαλα να ασχοληθούμε τώρα.

Τα ντοκουμέντα της σχέσης Τζέκου – Αρνολντ
Το φάντασμα της Balco στην Ελλάδα
Στα ίχνη της "καθαρής" a / b
Τα e-mail που καίνε a / b
BALCO timeline
BALCO scandal now a Grecian formula
Τα παλικάρια της THG - Είναι απίστευτοι αυτοί οι Αμερικάνοι!

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


0 Comments: