Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2006,7:05 μ.μ.
Rolling Stones: μετοχές blue chip!
Τελικά μπήκε και επίσημο τέλος στη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα, μιας και ήταν εμφανές εδώ και πολύ καιρό πως προς τα εκεί όδευε το πράγμα. Όμως το αξιοπρόσεκτο στην περίπτωση αυτή είναι ότι, αν αληθεύει, είχαν προπωληθεί περίπου στα 50.000 εισιτήρια. Αν πάρουμε μια μέση τιμή λοιπόν περίπου 85 ευρώ ανά εισιτήριο (αφού τα φθηνότερα και τα περισσότερα κόστιζαν 78 και 84 ευρώ και τα ακριβότερα έφθαναν έως τα 290+) και κάνουμε τον πολλαπλασιασμό, καταλήγουμε στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4.500.000 ευρώ! (δηλαδή, 1.448.187.500 (δις) παλιές δραχμές), που αν ακούγεται υπερβολικό για κάποιους και δεν είχαν προπωληθεί τελικά τόσα εισιτήρια, 1 εκατομμύριο κάτω δεν νομίζω ότι αλλάζει και πολύ το αποτέλεσμα. Τα λεφτά είναι πολλά. Και το ποσό αυτό για 4 μήνες, σίγουρα, διαχειρίζεται το γραφείο διοργάνωσης της συναυλίας, η Di Di Music, το οποίο (ποσό) θα αρχίζει να επιστρέφει σιγά σιγά από τις 5 Αυγούστου και μετά (δηλαδή, όταν πάρα πολλοί από τους κατόχους εισιτηρίων θα βρίσκονται σε διακοπές). Σημειωτέων ότι τα εισιτήρια άρχισαν να προπωλούνται αρχές Μαρτίου 2006 και την πρώτη μέρα πουλήθηκαν 20.000 μαγικά χαρτάκια.

Επίσης όπως αναφέρει η Ματούλα Κουστένη στο ένθετο 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, #238, 11/6/06: «Αν έχετε ήδη προμηθευτεί εισιτήριο, θα διαπιστώσατε ότι η εταιρεία παραγωγής σάς έδωσε δύο ξεχωριστές αποδείξεις. Η μία αναγράφει το 90% της τιμής του εισιτηρίου (που πηγαίνει απευθείας στην ίδια) και η δεύτερη το υπόλοιπο 10% που καλύπτει το λεγόμενο ticketing και τα έξοδα του παραγωγού. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η συναυλία ακυρωθεί, ενδέχεται να επιστραφεί στο κοινό μόνο το 90%. Το υπόλοιπο αντιπροσωπεύει «παροχή υπηρεσιών» που το γραφείο υποστηρίζει ότι ήδη έχετε επωφεληθεί απ' αυτήν». Άρα τα 450 χιλιάρικα μάλλον είναι αγύριστα.

Χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης, και αν υπάρχει, για την Di Di Music, και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω, το σίγουρο και εμφανές είναι πως η εταιρία έχει στα χέρια τις μερικά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά για κάποιους μήνες, χωρίς να είναι δικά της, και τα οποία θα συνεχίσει να διατηρεί στην κατοχή της μέχρι τον Αύγουστο. Όσο και καλοπροαίρετος να είναι κάποιος, όταν ξέρει πως μαζί με τα δικά του λεφτά κάποιος έχει στα χέρια μαζέψει τόσο ρευστό χρήμα, δεν μπορεί να μην πάει ο νους του στις πονηρές σκέψεις. Τι γίνονταν δηλαδή τα χρήματα αυτά τόσο καιρό και γιατί ενώ ανακοινώνεται σήμερα οριστική ακύρωση της συναυλία, η επιστροφή του αντιτίμου (μάλλον κατά 90% και όχι κατά 100%) θα ξεκινήσει ένα μήνα και, αργότερα; Ενδιαφέρον θα είχε βεβαίως να εξετασθεί το θέμα από νομικής πλευράς, αλλά ποιος θα το κάνει αυτό;

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


0 Comments: