Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2006,3:52 μ.μ.
Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση...
Περιμένω το μετρό. Ξαφνική οχλοβοή φτάνει από τις σκάλες. Μια τσατισμένη βροντερή φωνή ξεχωρίζει; «Β1, Β2!!». Εμφανίζεται ένα τσούρμο εφήβων. Οι καθηγητές προσπαθούν να διατηρήσουν μια στρατιωτική συνοχή στους μαθητές. «Συνταχθείτε σε τριάδες!» φωνάζουν κάποιοι. Οι μαθητές πειθαρχούν μειλίχια. Τότε μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από το κέντρο εκπαίδευσης, όπου ως «ποντικαρέοι» έπρεπε να ακολουθούμε τις προσταγές των εκ-παιδευτών μας. «Απόλιυτη (όχι λυ, αλλά λιυ) ησυχία!!!», «Ημί-ανάπαυση, Προσό-χη!! (Ημί και Προσό παραγγελτικό, -ανάπαυση, -χη εκτελεστικό). Το αξιοπρόσεκτο δεν ήταν τόσο αυτό, όσο το ντύσιμο που είχαν τα κοριτσάκια. Κοντή φούστα με μπότα. Σαν να είχες κάνει copy-paste, όλες σχεδόν είχαν το ίδιο ντύσιμο. Κατ’ εικόνα τηλε-ακαδημιών δηλαδή, και καθ’ ομοίωση της μόδας των μεγαλυτέρων. Το ίδιο στυλ η 13χρονη με την 20χρονη και την 30χρονη. Ο συρμός πλησιάζει. Ένας αλαφιασμένος καθηγητής αναζητεί κάποιους συναδέλφους. Δεν τους διακρίνει μες στον κόσμο; Φωνάζει στα παιδιά να μην μπουν στο τρένο. «Κάντε πίσω! Μην μπει κανείς μέσα!». Εγώ πάντως μπήκα...

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


3 Comments:


  • At 5:54 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Μπορεί να γίνουν καλύτερα απο μας. μπορεί ο virtual κόσμος τους να τα οδηγήσει να αναπτύξουν άλλες κι'ίδιαίτερες ευαισθησίες. Μπορεί και μακάρι, αφού τα βλέπουν όλα γρήγορα και ευκολα, να αποφύγουν τις δικές μας αυταπάτες. Γλυκές και αθώες μεν, αλλά απάτες.

    Ρε μπας και παίζουν το παιχνίδι που παίζουμε όλοι, γνωρίζοντας -ακριβώς γι'αυτό- οτι η ζωή είναι λίγο αλλού;

    Εμείς δεν ξέραμε τι συμβαίνει παραπέρα απο τη μύτη μας και αρκούμασταν σε οτι και με οτι είχαμε. Αυτά, δες σε τι σχολεία πάνε, τι τους μαθαίνουνε και ποιοί ..κι'άντε μετά να μην τραβάς τα μαλλιά σου.
    Λέω σχολεία και κάποιοι θα νομίσουν τα κτήρια...τα κτήρια είναι μια χαρά, το περιεχόμενο νοσεί.

    Δεν μπορώ και δεν θέλω να τα φοβάμαι όταν μεγαλώσουν.
    Επλίζω οτι θα είναι καλύτερα. Θα κυνηγήσουν λιγότερα, θα πονέσουν λιγότερο, θα ενδιαφερθούν για όλα λιγότερο... κι'αυτό δεν είναι μιζέρια...νομίζω.

     
  • At 2:26 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Κάθε γενιά που περνάει παραπονιέται. Κάθε γενιά που περνάει είναι καλύτερη απο αυτή που έπεται. Κάθε γενιά που περνάει χάνει και απο λίγο. Ακούγεται παντού. Μπορεί άραγε να είναι αλήθεια?
    Σαν δήλωση μονο, στέκει. Θυμάμαι, καμμιά 15αριά χρόνια πρίν, τις πρώτες εξόδους βράδυ με φίλους -οι οποίοι έμελλε να μείνουν τελικά- θυμάσαι ρε το Bowling Center? To μπιλιαρδάδικο στα Πευκάκια? Τα Μαμούνια? Την Αυτοκίνηση? Τους σχινάδες?
    Ίσως και να ήμασταν λιγο ψαρωμένοι τότε, άλλα δεν κάναμε sex στα 14 μας (νομίζω), δεν βρίζαμε τους γονείς μας (?), δεν είχαμε γκόμενες στα 15 μας, ούτε κάναμε ένα πακέτο Camel τη μέρα. Και τότε στα σχολεία μας μαθαίνανε προπαγανδιστικής φύσης μπαρούφες, απλα τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ για να διασταυρώσεις γεγονότα. Τότε όποιος είχε παπί στο σχολείο ήταν τυπάς, όχι αστεία... Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να πάς διακοπές μόνος σου στα 17 σου.
    Απο την άλλη πιστεύαμε οτι υπάρχει ομορφιά στο μέλλον, οτι δεν θα αλλάξουν άρδην όλα ξαφνικά. Και τότε πάντως έπαιζε copy paste στο σχολείο, με τα flight, τα doc martens, τα wehrmacht, τα chevignon, τα toggs, όποιος είναι 30άρης ξέρει τι εννοώ. Τότε μπορεί να μην υπήρχε FAME STORY αλλά υπήρχαν οι εκπομπές του Μικρούτσικου το πρωί...
    Τώρα, κοιτάζοντας πίσω, δεν θα άλλαζα κάτι, ίσως επειδή είμαι συναισθηματικός τύπος και δένομαι με όσα έχουν συμβεί, είμαι και ανασφαλής, άστα. Άλλα όλες οι καινούριες ιδέες δεν πηγάζουν απο καινούρια μυαλά με φρέσκιες εμπειρίες? Ας είμαστε αισιόδοξοι.-

     
  • At 4:56 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Και βέβαια τα θυμάμαι όλα αυτά, γι αυτό κιόλας έγραψα τις σκέψεις αυτές.