Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2007,7:04 μ.μ.
Ο λαός στους δρόμους.
Η σημερινή μεγαλειώδη κινητοποίηση του κόσμου στους δρόμους του κέντρου μπορεί να ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Εντούτοις, καταδεικνύει πως ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί μονάχα όταν θίγονται άμεσα τα κεκτημένα του καθώς και τα ιερά και όσια της φυλής (βλέπε τις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό).

Τώρα που θίχτηκε ευθέως και απροκάλυπτα το ασφαλιστικό, η ενοποίηση των ταμείων (για να καλυφθούν μαύρες τρύπες) και η πιθανότητα αντί για σύνταξη να παίρνουμε κοπανιστό αέρα, ταρακουνηθήκαμε και είπαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας. Τώρα που είναι πιο ορατή από ποτέ η θυσία της αγελάδας που λέγεται Ολυμπιακή, πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας. Πρώτη φορά είδα να διαδηλώνουν οργανωμένα πιλότοι και αεροσυνοδοί.

Όταν όμως πριν δύο μήνες είχαμε την ευκαιρία και την επιλογή να εκφράσουμε εμπράκτως την αγανάκτησή μας για τη πολιτική του τόπου, το 80% ψήφισε πάλι τα δύο μεγάλα κόμματα. Επομένως, νομίζω, είμαστε συνυπεύθυνοι για το ότι συμβαίνει, αφού αντιδρούμε όποτε μας συμφέρει.

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤


0 Comments: