Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008,10:54 μ.μ.
Free Tibet!
Αυτά τα φέιγ βολάν πρόλαβαν να πετάξουν οι διαμαρτυρόμενοι για την ελευθερία του Θιβέτ πριν πέσουν πάνω τους και τους μπαγλαρώσουν δεκάδες αστυνομικοί.

Όλα έδειχναν ότι θα ήταν μια βαρετή και άχρωμή τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας, διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, αφού οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει ώστε να μη δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα και τραβήξει κόσμο στο Καλλιμάρμαρο. Λίγος κόσμος υπερβολικά πολλοί αστυνομικοί (είχαν κατεβάσει μέχρι και δόκιμους) και παντού κινέζοι; έμοιαζε με Πεκίνο η περιοχή. Εν ολίγοις, είχαν φροντίσει να φέρουν εντός σταδίου όλη την κινεζική παροικία της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί είχαν τέτοιο άγχος μήπως και γίνει κάνα παρατράγουδο, που όταν εμφανίστηκαν οι λιγοστοί διαμαρτυρόμενοι (5-10 είδα, κυρίως μικροκαμωμένους) έπεσαν επάνω τους με τέτοιο μένος, που ασφαλίτης τους φώναζε «Διακριτικά! Διακριτικά!», αφού όλοι οι φωτογράφοι και κάμεραμαν ξέχασαν κι αυτοί τη φλόγα και στράφηκαν στους ακτιβιστές. Έτσι, ακτιβιστές, αστυνομικοί και φωτορεπόρτερ είχαν γίνει ένα κουβάρι!

Μία αγγλόφωνη ανταποκρίτρια γαλλικού δικτύου σε ρεπορτάζ που έκανε παραδίπλα αναφερόταν μόνο στην πρωτόγνωρη (γι αυτήν) παρουσία της αστυνομίας, κάτι που όπως έλεγε δεν συνάδει ούτε με το πνεύμα του Ολυμπισμού, αλλά ούτε και με κράτος δημοκρατίας. Κάτι που ενόχλησε ιδιαιτέρως κάποιους έλληνες που την άκουγαν.

Πάει κι αυτό λοιπόν. Πάμε γι άλλα!
 
posted by Iridium
Permalink ¤


0 Comments: