Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005,4:23 μ.μ.
Νέα δωρεάν εφημερίδα στην πόλη…
Μία νέα εναλλακτική εφημερίδα έκανε την εμφάνισή της στην πόλη, σήμερα 1η Δεκεμβρίου (καλό μήνα κιόλας). Είναι η εφημερίδα Lifo Athina. Ουσιαστικά πρόκειται για τη νέα εκδοτική προσπάθεια του πολυπράγμονα εκδότη Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. Το θέμα είναι πως μέσα από ένα πρώτο ξεφύλλισμα η Lifo Athina δείχνει να είναι ένα light alter ego της πετυχημένης Athens Voice. Θα περίμενα να δω μία εφημερίδα με πραγματικά ξεχωριστό στυλ και δική της προοπτική για την εικόνα της πόλης. Κάτι που έκανε με μοναδικό τρόπο η Athens Voice πριν μερικά χρόνια. Θα πείτε πως δεν είναι κάθε μέρα Κυριακή. Πάραταυτα, ελπίζουμε να δούμε στη συνέχεια μια βελτίωση της Lifo Athina, και όχι μία από τα ίδια; γιατί ο τύπος έχει ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες.
 
posted by Iridium
Permalink ¤


4 Comments:


  • At 1:21 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    έραι κανείς αν η συγκεκριμένη εφημερίδα Θα είναι
    διαθέσιμη και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ?
    Ευχαριστώ

     
  • At 9:04 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Μανώλη, δεν ξέρω με σιγουριά αλλά μάλλον όχι.
    Πάντως συμφωνώ απόλυτα με την κριτική του Iridium.
    Απογοήτευση.

     
  • At 11:40 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Εγω τη βρηκα αλλο πραγμα. Πολυ πιο διαβαστερα τα κειμενα και πιο σοβαρα. Περισσοτερο μου θυμιζει το παλιο symbol Τσαγκαρουσιανου, παρα την Αthens που ολο τα ιδια και τα ιδια εχει δυο χρονια τωρα

     
  • At 2:51 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος

    Η ομοιότητα με την Athens Voice είναι παραπάνω από εμφανής. Μόνο το εξώφυλλο να δεις είναι το ίδιο concept ακριβώς. Όπως λένε και μέσα το φύλλο ετοιμάστηκε μέσα σε 10 μέρες. Και η απόφαση να βγει η εφημερίδα σε κάνα μήνα. Άρα αποτέλεσμα είναι να μην είναι και ιδιαιτέρως δημιουργικοί. Σαφώς και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς πως και άλλες δωρεάν εφημερίδες εναλλακτικού τύπου είναι ευπρόσδεκτες, αλλά ας έχουν τη δική τους ξεχωριστεί προσωπικότητα τουλάχιστον.