Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2005,11:18 π.μ.
Μάκης ο «πιστολέρο»….
Όπως μας ενημερώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (το άρθρο δεν το βρήκα στον ιστοχώρο enet; είναι από το φύλλο στις 20/11/05), το υπουργείο Δημοσίας Τάξης έχει διαθέσει για την προστασία του Μάκη «Τριανταφυλλό» ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις ολόκληρους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Αυτό είναι απολύτως λογικό και επόμενο θα πείτε, αφού ένας εκπρόσωπος της τηλε-δικαιοσύνης και μέγας «καναλοκένταυρος», για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το «θεάρεστο» έργο του, πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία. Και ακριβώς αυτό είναι και το άλλοθι του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Ότι δεν έχει αιτηθεί για προστασία και μάλιστα έχει ζητήσει και εγγράφως την απόσυρση των αστυνομικών. Όμως ελέω των «κακών» που φθονούν τον κ. Μάκη και της οφθαλμοφανής πιθανότητας να χάσουν τις θεσούλες τους οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας αν κάνουν αυτό πους τους ζητά, η φρούρηση φαίνεται να παραμένει.
Επίσης, για να έχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία ο κ. Μάκης, η Πολιτεία του έχει παράσχει και άδεια οπλοφορίας, πολύ πριν, το 1995. Βέβαια, σε έναν «καναλοκένταυρο», για λόγους ευγενείας, δεν του ζητάμε ποτέ πιστοποιητικό ψυχιατρικής γνωμάτευσης, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν χορηγείται άδεια οπλοφορίας χωρίς αυτό το χαρτί. Δεν του έφτανε όμως το ένα όπλο για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι (το κυνήγι…των κακών) και θέλησε και δεύτερο. Βεβαίως, αμέσως έγινε η επέκταση της άδειας, και πάλι σαφώς χωρίς να χρειάζεται αυτό το παλιόχαρτο. Ο απρόσεκτος όμως κ. Μάκης έχασε και τα δύο του σιδερικά (κλαψ), ή για την ακρίβεια του τα «βούτηξαν» (σε διαφορετικές χρονικές στιγμές το καθένα). Παρόλο που το συμβάν των απολεσθέντων «κουμπουριών» θα αποτελούσε για τον οποιονδήποτε έλληνα πολίτη ασυγχώρητη επιπολαιότητα, και σύμφωνα με τον κανονισμό δεν θα μπορούσε να γίνει ανανέωση της άδειας, για τον κ. Μάκη ήταν ένα απλό πταισματάκι και έτσι του ξανάβγαλαν, στο άψε σβήσε, νέα αδειούλα το 2003.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η Πολιτεία δεν έχει σε τίποτα να νομοθετήσει και για την φρούρηση και προστασία και των «δημοσιογράφων». Δημοκρατία έχουμε σ’ αυτό τον τόπο, by the way. Μην το ξεχνάμε… Όλα γίνονται εξάλλου στα πλαίσια της... Το «κουστούμακι» βέβαια της προστασίας του κάθε κ. Μάκη δεν έχει καμία σημασία ότι το πληρώνει ο ελληνικός λαός.
 
posted by Iridium
Permalink ¤


0 Comments: