Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2008,1:18 μ.μ.
Υποχρεωτικό το κάπνισμα...παντού!

Έτσι όπως πάμε το κάπνισμα θα γίνει...υποχρεωτικό στη χώρα μας. Οι όροι αντιστρέφονται και αυτοί που δεν καπνίζουν θα αποτελέσουν σύντομα μια μειοψηφία που θα ψάχνει χώρο να αναπνεύσει. Εμείς εξάλλου ως «αντιδραστική» κοινωνία πάμε κόντρα στις νόρμες των λοιπών (...ξενέρωτων και αποστειρωμένων) ευρωπαϊκών και μη χωρών που σιγά σιγά απαγορεύουν το κάπνισμα ακόμα και σε δημόσιους χώρους.

Όπως φαίνεται και από τον επισυναπτόμενο πίνακα η Ελλάδα είναι η ΠΡΩΤΗ χώρα παγκοσμίως σε ποσοστό του πληθυσμού άνω των 15 που καπνίζει καθημερινά. Συγκεκριμένα, είμαστε πρώτοι με 38,6% έναντι 32,1% της δεύτερης Τουρκίας και 31% της Ολλανδίας (!).
Στους άνδρες δε (άνω των 15 πάλι) η Ελλάδα είναι στη τρίτη θέση παγκοσμίως με ποσοστό 46% (σχεδόν 1 στους δύο καπνίζει) πίσω από την Κορέα (46,6%) και την Τουρκία με 51,1%!.

Ετικέτες ,

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
,12:20 μ.μ.
Και ξαφνικά θυμήθηκαν την post rock σκηνή...


Κι εκεί που τα πράγματα ήταν κάπως περιορισμένα τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με συναυλίες μικρότερου βεληνεκούς, που απευθύνονταν σε ένα πιο ειδικό κοινό, ξαφνικά οι διοργανωτές άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για σκηνές που στο παρελθόν αδιαφορούσαν (όχι αδίκως κάποιες φορές, αφού μαζευόντουσαν 3 κι ο κούκος). Έτσι φέτος βλέπουμε μια σχετική «πανσπερμία» συναυλιών που αφορούν το post rock. Το Αν γέμισε ήδη στους Mono, τους Pelican, τους I Like Trains, τους Explosions in the Sky, ενώ έπονται οι A Silver Mt Zion (30/3 στο Κύτταρο), οι τεξανοί This Will Destroy You (3/4 στο Αν) και οι ιρλανδοί God Is an Astronaut (31/5 στο Κύτταρο).

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι διοργανωτές που παρά το δυσοίωνο παρελθόν επενδύουν σε κάτι διαφορετικό και φρέσκο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες εκπλήξεις με τη φόρα που έχουν πάρει. Και να υπάρξει βέβαια, επιτέλους, ένας αξιοπρεπής ζεστός χώρος για μικρές συναυλίες, όπου να μην είσαι στοιβαγμένος σαν σακί σε μπουντρούμι και να σκέφτεσαι ότι σε περίπτωση φωτιάς δεν θα προλάβεις να πεις ούτε το όνομά σου.

Κύριοι διοργανωτές για ρίξτε μια ματιά και στους: Yndi Halda, Caspian, Daturah, 12twelve, 65 Days of Static. Και μην ξεχνάμε βέβαια τους Sigur Ros!

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2008,4:56 μ.μ.
Explosions In The Sky: Live @ An Club, Bootleg
 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2008,11:07 μ.μ.
Τα Χρυσά Αυγά τα προσέχουμε καλά...
Σάββατο κατά τις 3 το μεσημέρι, κι ενώ έχει γίνει ο γνωστός χαμός στο κέντρο, καταφθάνουν στην αρχή της Ερμού, στο Μοναστηράκι, μέσω της Αθηνάς, οι λάτρεις του υπερ-εθνικισμού, άνετοι και χαλαροί (φωνάζοντας μόνο κάνα «αθώο» συνθηματάκι), περιτριγυρισμένοι και υπό προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Απ’ ότι φάνηκε δεν το είχε πάρει κανείς (από τους αντιπάλους) χαμπάρι ότι θα κατέληγαν οι «νέοφαστ» εκεί και έτσι απεφεύχθη η πιθανότητα να γίνει γης μαδιάμ και αυτή η περιοχή.

Εκεί, αφού ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας κόβει την κίνηση κακήν κακώς, το μπλοκ των εθνικοφρόνων σταματά στη μέση του δρόμου και φορτώνει τα υπόλοιπα «εργαλεία» (καδρόνια, κοντάρια και σημαίες) στο γνωστό φορτηγάκι που τους περιμένει εκεί.

Αμέσως μετά, και ενώ έχει γίνει ένα σχετικό χάος με την κίνηση, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών και καταστηματαρχών και υπό τη συνεχή επιτήρηση των «ματατζήδων», όλοι στράφηκαν προς την Ακρόπολη και με προτεταμένη τη δεξιά χείρα άρχισαν να τραγουδούν δυνατά τον εθνικό ύμνο. Έτσι λοιπόν, έλαβε τέλος η «σεμνή» τους τελετή, και διαλύθηκαν, ενώ το φορτηγάκι έφυγε με τη συνοδεία ενός ι.χ. και αρκετών μηχανακίων.

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments