Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007,10:46 μ.μ.
Η εκδίκηση του μη καπνιστή! (Θέλει ήχο)
 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2007,10:46 μ.μ.
The roof is on fire*

«Για να ξανακάνουμε τη Πάρνηθα δάσος». Με ένα τέτοιο περίπου μότο εταιρία κινητής τηλεφωνίας μοιράζει δωρεάν sms σε αγοραστές κυριακάτικης εφημερίδας, με σκοπό να δώσει ένα ποσό στην επιτροπή που θα συσταθεί από το Κράτος για την αναδάσωση της Πάρνηθας. Παράλληλα, είχε ανακοινωθεί πως το έργο της αναδάσωσης θα το αναλάβουν οι τράπεζες. Κάπου πιο μακριά, στη Κόρινθο, ο υπουργός δικαιοσύνης σε συγκέντρωση της ΝΔ σε μια ορεινή ταβέρνα, μεταξύ μεζέδων και οινοποσίας, υποσχόταν αναδάσωση, ενώ την ίδια στιγμή μαινόταν η μεγάλη φωτιά λίγα μέτρα πιο πέρα.

Με όλα αυτά που ακούγονται όλες αυτές τις μέρες των πυρκαγιών είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου και να παίρνεις τα (καμένα) βουνά. Καθημερινά στα τηλεπαράθυρα εξελίσσεται τραγελαφικό σόου όπου το μπαλάκι της πολιτικής ευθύνης πηγαινοέρχεται μεταξύ γαλάζιων και πράσινων «ειδικών» και εκπροσώπων. Το σενάριο γνωστό. Καταρχήν πάντα φταίει ο γνωστός – άγνωστος εμπρηστής (έχει αντικαταστήσει το γνωστό – άγνωστο κουκουλοφόρο), η πυροσβεστική που δεν διακτινίζεται σε χρόνο dt στα σημεία της πυρκαγιάς, οι προηγούμενοι, οι άλλοι. Το πακετάκι κλείνει με την εκ των υστέρων λύση – καραμέλα Α-Ν-Α-Δ-Α-Σ-Ω-Σ-Η. Στο χάος της παραπληροφόρησης πρέπει να ψάξεις λίγο παραπάνω για να εντοπίσεις τις ψύχραιμες, εμπεριστατωμένες και ουσιαστικές απόψεις από κατάλληλους ανθρώπους που δεν πρόκειται να τους δεις ποτέ στο prime time.

Τέτοιες είναι και οι παρακάτω. Όσοι δεν τα έχουν εντοπίσει ακόμη θα μάθουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες και απόψεις, που αν τις διαβάζεις για πρώτη φορά σε ταρακουνούν κάπως:

  1. Φωτιές – Η καταστροφή και η αναγέννηση των ελληνικών δασών (αν και μακροσκελές κείμενο, αποτελεί εξαίσια πηγή γνώσεων (για εμάς τους άσχετους) σχετικά με τη μαγική λειτουργία της φύσης, γραμμένο από έναν άνθρωπο που έχει επενδύσει τη ζωή του στη μελέτη των δασών)
  2. Όχι στην αναδάσωση (Στο section Kouvas. Eνδιαφέρον κείμενο για την ανάγκη μη αναδάσωσης της Πάρνηθας)

Βεβαίως, το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 17 ημερών έχουν μπει 1452 φωτιές και σε 40 μέρες έχουν γίνει στάχτη 400.000 στρέμματα δάσους δεν ακούγεται και πολύ τυχαίο.

*The roof the roof the roof is on fire

We don't need no water let the motherfucker burn

Burn motherfucker burn

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 2 comments