Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006,1:04 π.μ.
No Milk Today…
...τραγουδούσαν κάποτε οι Herman's Hermits. Την Παρασκευή όμως που μας πέρασε ήταν η παγκόσμια μέρα για την οστεοπόρωση και μέσω καταχώρησης στον τύπο διατεινόταν η αναγκαιότητα του γάλακτος για την καταπολέμηση της. Δηλαδή κάτι που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά. Να πίνουμε γάλα. Όμως πραγματικά το γάλα κάνει τόσο κάλο όσο έχουμε μάθει; Είναι πράγματι αναγκαίο για τον ανθρώπινο οργανισμό και για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης ή μήπως τελικά δεν είναι έτσι; Γιατί είμαστε το μοναδικό είδος στον πλανήτη που συνεχίζει να πίνει γάλα μετά τον απογαλακτισμό του και μάλιστα άλλου θηλαστικού, ενώ είμαστε επίσης το μοναδικό είδος που παθαίνει οστεοπόρωση; Αξίζει νομίζω μια πιο προσεκτική ματιά στην σχετικά αφώτιστη πλευρά του πιο προωθημένου προϊόντος υψίστης θρεπτικής αξίας. Παραθέτω μερικά ενδεικτικά link για περαιτέρω διερεύνηση.

http://www.notmilk.com/
http://www.alphaomegafood.com/cowmilk.htm
http://www.italknews.com/view_story.php?sid=3769

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2006,3:26 π.μ.
Ο δρόμος προς το Γκουαντάναμο... Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες
Η επίσημη αμερικάνικη αφίσα της ταινίας πριν λογοκριθεί και η τελική της μορφή.



Το site της Διεθνούς Αμνηστίας για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα του Γκουαντάναμο και η αφίσα για την ελληνική προβολή της ταινίας.

http://www.amnesty.org.gr/actnow/usa-wa3105-action-gr.htm



Η πραγματική ιστορία όπως την περιέγραψαν λεπτομερώς οι τρείς Πακιστανοί φιλακισμένοι
Shafiq Rasul, Asif Iqbal και Rhuhel Ahmed, σε αρχείο PDF:


http://www.ccr-ny.org/v2/legal/september_11th/docs/Guantanamo_composite_statement_FINAL.pdf

Και το επίσημο site της ταινίας για περισσότερες πληροφορίες, απ' όπου και κάποια από τα παραπάνω.

http://www.roadtoguantanamomovie.com/

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
,3:14 π.μ.
Ο δρόμος προς το Γκουαντάναμο...Winterbottom
Πλησιάζοντας το κορυφαίο, κατά τη γνώμη μου, ντοκιμαντέρ του, το “In This World - Στα Σύνορα του Κόσμου”, ο Winterbottom εδώ φτιάχνει κάτι μεταξύ ταινίας και ντοκιμαντέρ για μια πραγματική ιστορία τριών “Pakies” που φεύγουν από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας για να πάνε σε ένα γάμο στο Πακιστάν και τελικά μετά από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στο Γκουαντάναμο κατηγορούμενοι ως Ταλιμπάν. Οι σκηνοθέτες (είναι και ο Matt Whitecross) καταφέρνουν να αναδείξουν την πιο δημοφιλή καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τους εμπνευστές του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», χωρίς να πέσουν όμως στην παγίδα της συναισθηματικής φόρτισης του θεατή και αποφεύγοντας ουσιαστικά τη δημοσιογραφική σκανδαλοθηρία, διατηρώντας παράλληλα μια ανεκτή ωμότητα και ρεαλισμό. Ειδικά το πρώτο κομμάτι της ταινίας (πριν το Γκουαντάναμο) είναι πολύ καλογυρισμένο.

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2006,1:30 μ.μ.
Everything counts in large amounts…
...τραγουδούν οι Depeche Mode και δεν έχουν καθόλου άδικο. Οι πολλοί περιμένουν το θαύμα παίζοντας στοίχημα. Οι λιγότεροι βάζουν χέρι στον κρατικό κορβανά (βλέπε κουμπάρους), ενώ μερικοί άλλοι αγοράζουν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (βλέπε TIM και Q-telecom) για 2.4 δισ. ευρώ και ετοιμάζονται να τις πουλήσουν πακέτο μετά από ένα χρόνο με 1 δισ. ευρώ καπέλο. Δηλαδή, όσα κέρδη εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει ο όμιλος της Εθνικής τράπεζας φέτος, θα καρπωθούν κυρίως από τα κεφάλια των εμπλεκόμενων hedge funds. Λοιπόν τι λέτε, δεν κάνουμε κι εμείς καμιά τέτοια κατάσταση να χεστούμε στο τάλιρο; Βάζω τα πρώτα 50€. Ποιος ακολουθεί;;

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments