Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2006,3:17 μ.μ.
Ντόπινγκ: η αποθέωση του αθλητισμού

Η συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή Βέρνερ Φράνκε, στο περιοδικό Κ της Καθημερινής, για το ντόπινγκ και το κρατικό πρόγραμμα της Αν. Γερμανίας είναι όλα τα λεφτά!

Παραθέτω μερικά κομμάτια που ξεχώρισα:

«Όταν παρακολουθούμε αγώνες στην τηλεόραση και στο αγώνισμα των 400 μέτρων γυναικών εμφανίζεται ως παγκόσμιο ρεκόρ το 47’’6 της Μαρίτα Κοχ, τότε πρέπει να γελάμε. Δεν είναι δυνατόν να το πάρουμε στα σοβαρά, από τη στιγμή που τώρα πια ξέρουμε ακριβώς πόσα μιλιγκράμ Oral – Turinabol πήρε για να το πετύχει!»

«Μέχρι στιγμής καταδικάστηκαν μερικές εκατοντάδες άτομα...Δύο από τα άτομα αυτά,...και κάποιος δρ Ανσολντ, ο οποίος σήμερα εργάζεται στο αθλητιατρικό τμήμα της αυστριακής εταιρίας που παράγει το ποτό Red Bull, υπέβαλαν έφεση...»

«Στην IAAF τα ήξεραν όλα αυτά, αλλά για πολιτικούς λόγους επέτρεπαν να συμβαίνουν. Διεξάγονταν μερικοί έλεγχοι για τα μάτια του κόσμου. Οι δράστες ήταν παράλληλα ελεγκτές.»

«...Αν δεν γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε απροσδόκητα μέρη, τότε δεν μπορεί να πιαστεί κανείς.»

«- Και ποιος πιάνεται στους ελέγχους ντόπινγκ; (σ.σ. ερώτηση δημοσιογράφου για τους ελέγχους που διεξάγονται κατά τους αγώνες)

Ή ένας ηλίθιος ή ένας άτυχος...»

«...Χώνουν ένα σωληνάκι με ξένα ούρα στον πρωκτό και μετά με ένα λάστιχο, το οποίο το κολλάνε στην κάτω πλευρά του πέους τους αφήνουν τα ούρα να ρέουν. Αυτή είναι η «ουγγρική παραλλαγή»...»

«...Από την άλλη υπάρχει το «κλασικό γερμανικό κόλπο». Σε μια ανθοδέσμη κρύβουν κολπικά προφυλακτικά με ξένα ούρα. Αυτά η αθλήτρια τα εισάγει γρήγορα στον κόλπο και μπορεί να τα σκίσει. Γι’ αυτόν το λόγο μερικές δρομείς μικρών αποστάσεων έχουν τόσο μακριά νύχια....»

«Ασχολούμαι με το τάδε άθλημα, γιατί μου αρέσει και όχι γιατί πιστεύω ότι υπάρχει ευγενής άμιλλα. Όχι, δεν υπάρχει ευγενής άμιλλα!»

«Τα μέσα παίζουν σε όλες τις χώρες ένα ρόλο αποβλάκωσης. Έχουν συμφέροντα. Θέλουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και έχουν συμβόλαια με τους διοργανωτές των αθλητικών γεγονότων.»

«...Όταν οι ποδηλάτες στο Γύρο της Γαλλίας βρίσκονται στη μέση της διαδρομής, δηλαδή στις Άλπεις, τότε δεν έχουν πια αποθέματα EPO (σ.σ. ουσία που αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια). Έρχονται λοιπόν οι σύζυγοι τους με τα αυτοκίνητα τους στο βουνό για να τους ανεφοδιάσουν...»

«...Τους έβαλαν με τρόμπα αέρα στον πισινό, για να βελτιώσουν την κολυμβητική τους κατάσταση. 300.000 μάρκα για μια τέτοια βλακεία (σ.σ. χρηματοδότηση του Γερμανικού κράτους για τους Ολυμπιακούς του 1976).»

Και μερικά γνωστά άρθρα για το σκάνδαλο του εργαστηρίου Balco και τις «επιπλοκές» του.

Αλήθεια τι έγινε με το θέμα στην Ελλάδα; «ξεχάστηκε» τόσο γρήγορα? Ε, τελείωσαν και οι Ολυμπιακοί, δεν έχει και Στίβο τώρα, οπότε τι μας νοιάζει...άσε που έχουμε άλλα σκάνδαλα να ασχοληθούμε τώρα.

Τα ντοκουμέντα της σχέσης Τζέκου – Αρνολντ
Το φάντασμα της Balco στην Ελλάδα
Στα ίχνη της "καθαρής" a / b
Τα e-mail που καίνε a / b
BALCO timeline
BALCO scandal now a Grecian formula
Τα παλικάρια της THG - Είναι απίστευτοι αυτοί οι Αμερικάνοι!

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
,2:14 μ.μ.
Εκλογές γαρ εγγύς...

Ή πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ό,τι με το που χιόνισε, χθες και σήμερα περνάει εκχιονιστικό μηχάνημα από το δρόμο μας, πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ τις προηγούμενες φορές περνάγαμε 3-4 μέρες αποκλεισμένοι μέχρι να κοπάσει ο χιονιάς και ξυπνήσει ο κοινοτάρχης από τη χειμερία νάρκη?

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 1 comments
Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2006,4:26 μ.μ.
Οι βροντόσαυροι ξανάρχονται...

Όπως διέρρευσε από την εφημερίδα Καθημερινή, σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2006, οι βροντόσαυροι και τα άλλα συμπαθή δεινοσαυράκια αποφάσισαν να επιστρέψουν. Αυτή τη φορά όμως το «Jurassic Park» σπάει ταμεία στα περίπτερα! Η δεινοσαυρομανία χτύπησε κατακούτελα και έκανε πολλούς να κλοτσοπατηθούν από τα χαράματα στα περίπτερα για να προλάβουν την πρώτη προβολή. Όσοι δεν πρόλαβαν ας αρκεστούν στους δεινόσαυρους της πολιτικής σκηνής. Τσάμπα είναι και τους τρως στη μάπα κάθε μέρα!

Υ.Γ.: Το επόμενο Σάββατο δε, έμαθα από το άκυρο ραδιόφωνο Αρβύλα πως θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα το «Τσόκαρο» η ανθολογία Γκουσγκούνη σε dvd και μοναδική συλλεκτική συσκευασία!! Όποιος προλάβει τον Γκουσγκούνη είδε!

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 1 comments
Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2006,12:26 μ.μ.
Ενδιαφέρουσες μουσικές από νέο αίμα και όχι μόνο...
The Dalles (Germany)
!Forward Russia! (U.K)
Hotchip (U.K)
Les Fauves (Italy)
Nadadora (Spain)
The Robocop Kraus (Germany)
Standard (Spain)
Tremfantasma (Spain)
Winter Camp (France)

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
,12:21 μ.μ.
Εικόνες: Σκανδαλοθηρεύοντας...

Τη Δευτέρα που μας πέρασε έπεσα στη ταξιδεύουσα εκπομπή «Εικόνες», στον Alpha, όπου ο δημοσιογράφος Τάσος Δούσης βρισκόταν στο «Μεγάλο Μήλο». Ο τρόπος που έκανε την περιγραφή θύμιζε έντονα σχολή Τριανταφυλλολιαγκοεισαγγελάτου. Μέσω δήθεν «αποκλειστικών» εικόνων και κινούμενος επιφανειακά στην πόλη σε μέινστριμ τουριστικές διαδρομές, αυτοπαρουσιαζόταν ως Ολλανδός εξερευνητής που μόλις ανακάλυπτε το Νέο Αμστελόδαμο. Ο κύριος αυτός, ξεχνώντας πως δεν βρίσκεται στο Ελλαδιστάν, είχε την εντύπωση ότι η τακτική της αδιάκριτης «δημοσιογραφικής» κάμερας θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους και παντού. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Χάρλεμ, όταν κάποιοι μαύροι, διαμαρτυρόμενοι για κάποιο σκοπό, φάνηκαν να ενοχλούνται από την παρουσία του συνεργείου και του έδειχναν περιπαικτικά σε ένα πάνελ με φωτογραφίες μελών της Κλαν ότι αυτοί είναι Έλληνες, αυτός θεώρησε σωστό ότι αυτό αποτελεί μια καλή αφορμή για να το παρουσιάσει ως θέμα για τη βία στις «κακόφημες» περιοχές της Νέας Υόρκης. Αφού πέταξε και μερικά άσχετα βιντεάκια με βιαιοπραγίες ενδιάμεσα, μαζί με πηχυαίους τίτλους, του στυλ ντοκουμέντο και αποκλειστικές εικόνες, η συνταγή ήταν έτοιμη για να κερδίσει τις εντυπώσεις του ψαγμένου δημοσιογράφου που βγάζει κελεπούρι. Κι επειδή έχει τύχει να ξαναδώ εκπομπή του, καλύτερα να αφήσει το αντικείμενο στον ανταγωνισμό, δηλαδή στη Μάγια Τσόκλη, που το προσεγγίζει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και με προσωπική ματιά, και ας ασχοληθεί εκείνος με ρεπορτάζ τύπου «Παγκόσμια Αποκλειστικότητα» του διδάξαντα Εισαγγελάτου. Του πάει καλύτερα!

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 2 comments
Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2006,2:10 π.μ.
Re-Mall-ια το νου σας...
Όσοι τυχόν δεν έχουν διαβάσει ακόμα για το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης και κάνουν αμέρυμνοι τα ψώνια τους εκεί, ο κ. Λάτσης τους προτίνει να ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω εκτενές άρθρο της Γαλέρας. Αυτή η αξιολογότατη και ουσιαστική έκδοση για τις ακυβέρνητες πολιτείες, που αξίζει να περιδιαβείς τις σελίδες της, περιέχει και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα, καθώς και έξυπνες γελοιογραφίες.

http://galera.gr/magazine/modules/articles/article.php?id=68

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 1 comments
Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2006,6:52 μ.μ.
The soundtrack of 2006

based on 2005 releases

Enero: Bloc PartySo here we are (Silent Alarm)

Febrero: Maximo ParkThe night I lost my head (A Certain Trigger)

Marzo: The RaveonettesSleepwalking (Pretty in Black)

Abril: La Habitacion RojaRocanrol (Nuevos Tiempos)

Mayo: The Wedding PresentInterstate 5 (Take Fountain)

Junio: Xiu XiuBog People (La Foret)

Julio: Jori HulkkonenLo-Fiction (Dualizm)

Agosto: LCD SoundsystemTribulations (LCD Soundsystem)

Septiembre: Minotaur ShockVigo Bay (Maritime)

Octubre: Massive AttackBullet Boy (soundtrack)

Noviembre: CocorosieTekno Lovesong (Noah’s Ark)

Diciembre: The CoralSomething inside of me (The Invisible Invasion)

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments
Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2006,12:19 π.μ.
Πρόσωπα της πόλης: ο λατερνατζής του Συντάγματος.

Όσοι περνούν καθημερινά από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας στην οδό Πανεπιστημίου σίγουρα θα έχουν προσέξει αυτόν τον ιδιόρρυθμο κύριο που παίζει τη λατέρνα του και καλημερίζει τους περαστικούς. Δεν παίζει απλά προσμένοντας να του αφήσεις κάποιο κέρμα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κάθε μέρα, με το χαμόγελο στα χείλη, θα χαιρετίσει τους σκυθρωπούς περαστικούς που βιάζονται να προλάβουν τις δουλειές τους. Λες και βγήκε από την ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Ο κύριος Γιώργος είναι αυτός ο «άγνωστος» που μέσα στην ανωνυμία του πλήθους θα σε κάνει να σηκώσεις το κεφάλι σου και να ψελλίσεις κι εσύ μια καλημέρα. Αυτός ο άνθρωπος καταφέρνει μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί η οπτική επαφή να σε κερδίσει. Κάθε μέρα που περνά νιώθεις όλο και πιο οικείο το πρόσωπό του; σαν να τον ξέρεις χρόνια. Τις βροχερές μέρες που δεν βρίσκεται εκεί η απουσία του είναι αισθητή. Πάντα σε θυμάται, σε χαιρετίζει προσωπικά και σε ρωτάει πως είσαι. Στο τέλος της εβδομάδας θα σου ευχηθεί καλό σαββατοκύριακο. Όπως λέει και ο ίδιος αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους (κάτι το οποίο σπανίζει σήμερα). Γι αυτό και όταν το αφεντικό του, σε μια τουριστική μονάδα που δούλευε, του είπε ότι θα του κόψει το μεροκάματο στο μισό, γιατί οι μετανάστες κάνουν τη δουλειά του με τα μισά λεφτά, έφυγε και αγόρασε τη λατέρνα. Έτσι από το καλοκαίρι των Ολυμπιακών συχνάζει στην πλατεία. Αν και δεν έχει τόση σημασία για τον διαβατάρη τι είναι αυτό που ακούει (το Γαρύφαλλο στ’ αυτί ), ο κύριος Γιώργος δίνει 100 ευρώ το μήνα για κούρδισμα. Την προσέχει σαν παιδί του. 135 χρονών εξάλλου; όχι ο κύριος Γιώργος, η λατέρνα. Ολάκερη η σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα τύχει να περάσετε από κει σταθείτε για λίγο. Αξίζει μια σύντομη κουβέντα μαζί του. Αλήθεια πόσους τέτοιους εγκάρδιους ανθρώπους μπορείς να συναντήσεις σήμερα στο δρόμο?

Ετικέτες

 
posted by Iridium
Permalink ¤ 0 comments